Knuffel Quilts

Wat zijn KnuffelQuiltjes ?

KnuffelQuiltjes zijn lappendekentjes gemaakt voor kindjes en jongeren die om een af andere reden een extra knuffel verdienen. Met deze dekentjes kunnen de kinderen een speciale band creëren, een houvast, geborgenheid. Het zijn dekentjes waaronder je kan spelen, kruipen, schuilen, slapen en dromen, eventjes je zorgen en verdriet vergeten.

Het dekentje, ook wel eens droomdekentje genoemd, kan door de keuze van de vrolijke en kleurrijke stofjes het kind eventjes afleiden van verdriet en pijn. Elk KnuffelQuiltje is anders zodat het een gevoel meebrengt dat het speciaal voor jou gemaakt werd, iemand heeft aan jou gedacht.

Voor wie is zo’n KnuffelQuilt ?

De KnuffelQuiltjes worden gratis  geschonken aan kinderen die een chronische of levensbedreigende ziekte hebben, een trauma of handicap. Ook kinderen die in een moeilijke of droevige situatie terecht gekomen zijn kunnen zo’n dekentje krijgen. 
 

Kent u zo’n kind ?

Indien u een kind kent dat in aanmerking komt voor een KnuffelQuilt dan kan je zo’n dekentje uit onze voorraad op de volgende adressen aanvragen :
LQoL-KnQ@outlook.com
treesl@decaluwe.eu, tel. 056 / 35 66 03 

Vermeld :  

  • naam en leeftijd van het kind.
  • de reden waarvoor je de KnQ aanvraagt.
  • eventueel lievelingskleur of thema vermelden. In de mate van  het mogelijke houden we daar rekening mee.
  • We nemen contact met u op hoe we de KnQ kunnen bezorgen.

Alle KnuffelQuilts worden door vrijwilligers gemaakt en worden gratis geschonken zolang onze voorraad strekt. Een kleine bijdrage wordt gevraagd indien het dekentje moet opgestuurd worden.

Kan ik meehelpen ?

Wie handig is met naald en draad en graag iemand gelukkig maakt kan zijn stukje hiertoe bijdragen .
Gebruik een goed wasbare, vrolijke, katoenen stof.

Je kan ons bereiken via de volgende sites : 
https://sites.google.com/site/knuffelquiltjes/home
http://blog.seniorennet.be/knuffelquiltjes 

of bezoek onze pagina op facebook 
 

Vraag eventueel een patroon.
Een volledige top of afgewerkte quilt is natuurlijk heel welkom.
De achterkant mag katoen zijn of een zachte flannel met lichte tussenvulling. Een fleece van goede kwaliteit is zeker ook goed.