In een notendop

Over ons

De Belgische Quilters Vereniging vzw is de grootste vereniging van quilters in België. De vereniging is opgericht in 1989 en heeft een 850 leden.  De BQV brengt quilters bij elkaar en deelt informatie over het quilten en maakt het quilten en textielkunst kenbaar in het algemeen.

Hoe we dat doen, dat vind je in de verschillende rubrieken op de website en in ons ledenmagazine Quilt Info terug. 

Het bestuursorgaan (BOA) telt momenteel 4 bestuurders. Dit orgaan wordt gesteund door het werkbestuur. Samen vormen we het dagelijks ‘bureau’ dat in het totaal bestaat uit 7 leden.

Alle activiteiten worden gedragen door ongeveer 30 vrijwilligers.

Onze provinciale afdelingen

Word lid

Lid worden kan online, maar ook tijdens één van onze activiteiten. Het lidmaatschap is per kalenderjaar en loopt van 1 januari t/m 31 december, of anderhalf jaar vanaf de maand juli.

Onze vrijwilligers

Een welgemeende dank aan al onze vrijwilligers.

Zij staan mee in voor het welslagen van al onze activiteiten, gaande van ledendagen, leermomenten, magazines, provincies, reizen, tentoonstellingen tot website.

Ook jouw talent en kennis kunnen bijdragen tot het draaiende houden van onze vereniging. 

Dit kan éénmalig of structureel voor een bepaalde tijd of project. 

Dit kan zijn voor zeer praktische zaken (hulp bij opbouw, afbraak, cafetaria,…) , voor een tekst voor magazine of website. Of voor het organiseren van een specifiek evenement  of het ondersteunen ervan. Of voor het bemannen, tijdens een dagdeel,  van onze infostand tijdens onze National Patchwork Happening of op beurzen in jouw regio. 

Wil jij ook een bijdrage leveren als vrijwilliger?

Heb jij een idee of tip die je wil delen?