Wat doen we?

De BQV vzw biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan waarbij je verschillende aspecten van het patchwork en quilten kan ervaren. Sommige activiteiten zijn exclusief gereserveerd voor onze leden, terwijl andere toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Soms zijn er ook gewoon leuke acties om het contact tussen patchworkliefhebbers en quilters te vergroten.

Patchwork en quilten is onze gezamenlijke passie, waarbij elk op zijn manier deze vorm geeft en graag kennis deelt en doorgeeft. 

Elk jaar is onze National Patchwork Happening in Edingen het hoogtepunt van al onze evenementen: 4 dagen tentoonstelling van een brede waaier aan quilts van onze leden en gasten, demonstraties, uitgebreide winkelmogelijkheden en een cafetaria.

Elk jaar organiseert de BQV vzw een busreis naar de “Carrefour Européen du Patchwork“ in de Elzas. De busreis gaat traditioneel door van donderdag t/m zaterdag. De inschrijvingen voor de reis lopen van 1 december t/m eind januari.

Elk jaar organiseert de BQV vzw een midweek en weekend waar patchwork en quilten centraal staat. 


Nationale en provinciale activiteiten

De BQV vzw werkt nationaal en met provinciale afdelingen. 

De provinciale vertegenwoordigers organiseren maandelijkse bijeenkomsten en één of meerdere andere activiteiten per jaar. Als lid van BQV vzw kan je deelnemen aan alle activiteiten van alle provincies. 

Onze visie

Onze visie wordt uitgewerkt in een 3- jaarlijks beleidsplan, dat door het bestuur wordt opgemaakt en voorgelegd aan de leden van de Algemene Vergadering.