Quilt weekend te Oostende

13-12-2023

Vol verwachting keken wij uit naar het quiltweekend, georganiseerd door onze Belgische Quilters Vereniging.
Na het toewijzen van onze kamers gingen wij op stap! Het hotel is zo groot dat het wel even duurde voor iedereen zijn weg gevonden had naar de kamers, deze waren prima in orde.
En later op de namiddag gingen wij een kijkje nemen in de leslokalen.
Ze waren echt zoals het hoorde, goede verlichting, voldoende stopcontacten, een goede akoestiek, voldoende tafels en gemakkelijke stoelen.
Vandaar ging de verkenningstocht verder naar de eetzalen en de lounge.
Ja hoor, dat ging smullen en genieten worden, het ganse weekend.
Ook voor de ontspanning en de nodige beweging was er tijd, zoals even uitwaaien op de dijk of genieten van het zwembad en de jacuzzi.
En zo komen we aan het patch- en quiltwerk. De cursus machinaal quilten werd gegeven door Duffy. Wij hebben heel wat informatie en weetjes meegekregen, En al deze theorie omzetten in de praktijk liep bij de één al vlotter dan bij de andere. Maar wij waren met zijn allen héél ijverig aan de slag. Ook het leren tekenen en ontwerpen van onze patronen en deze overbrengen op de quilts werd met aandacht gevolgd. Onze lesgeefster hield met iedereen rekening en ook onze Franstalige quilters konden de les goed volgen.
Vervolgens het lokaal voor ‘vrij atelier’ waar er een gezellige drukte was en waar iedereen aan het werk ging met zijn eigen project. In dit lokaal was er s ’avonds ook een gezellig samenzijn met een verrassingsactiviteit georganiseerd, totaal vrijblijvend natuurlijk. Maar bij het afsluiten van het weekend hadden de deelnemende quilters een mooie kerstbal gemaakt 
Vervolgens hadden wij nog ons derde lokaal, daar werden de cursussen gegeven door Linda. Hier kregen de quilters de kans om kennis te maken met het traditioneel quilten en het duimquilten. Sommige dames waren echt enthousiast, andere dames vonden dat deze naaldtechniek niks voor hen was. Op zo’n workshop kan je dat dan ook ontdekken.
Zelf ben ik een fervente traditionele quilter en ik zou iedereen die deze unieke cursus gevolgd heeft aanraden om het echt te oefenen, want het is een heerlijke naaitechniek.
Ook gaf Linda de workshop applicatie en wel een bepaalde techniek ‘Apliquick’. De quilters die zich wilden verfijnen in deze techniek kregen schattige ‘Sun Bonnets’ als patroon. Het eindresultaat was prachtig en de lesgeefster Linda was heel blij met haar groep aandachtige dames.
En zo gingen de uren vlug voorbij, maar er kwam een spelbreker op de proppen, namelijk het weer! De temperatuur daalde en er kwamen grijze sneeuwwolken opzetten.
De weervoorspellingen waren onrustwekkend en enkele dames namen dan ook de beslissing om vroeger te vertrekken.
Gelukkig is iedereen veilig thuisgekomen na dit supermooie weekend.
Nadine